Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στο ΔΗΜΟ ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ

 Στις 6 Φεβρουαρίο 2021 ο Πρωθυπουργός της Χώρας , κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Δήμο Φούρνων Κορσεών.  

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τους :

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,κ. Γιάννη Πλακιωτάκη,Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα,Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστο Ροϊλό, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητή                              κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, καθηγητή κ. Κώστα Μουτζούρη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη Βασίλειο και τον Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Απόστολο Αλατζά. 

Τον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του, υποδέχθηκαν Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Καρύδης, καθώς και, οι  Αντιδήμαρχοι κ. Αμοργιανός, κος Μελάς και κος Μύτικας, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα ΣΚλάβου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κο Φραγκουλίδης και, ο  Δ.Σ. κος Φλυτζάνης.

 Αφορμή της επισκέψεως ήταν το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά  του Covid-19 που πραγματοποιεί η Πολιτεία σε όλα τα ακριτικά μικρά νησιά. 

 

Στα πλαίσια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό κο Μητσοτάκη, ο Δήμαρχος και το επιτελείο του, έθεσαν  διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων:

  • Τον  εξοπλισμό των δομών υγείας του συμπλέγματος των Φούρνων Κορσεών και την ενίσχυση τους με ιατρό γενικής ιατρικής,
  • της ανάπτυξης αιματολογικού εργαστηρίου,
  • της δημιουργίας μουσείου ενάλιων αρχαιοτήτων 
  • της μελέτης διάφορων έργων υποδομής καθώς και,
  • της βελτίωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Φούρνων με τον Πειραιά.

Μετά τους Φούρνους, ο Πρωθυπουργός, ο Δήμαρχος και όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι, μετέβησαν στο νησί της Θύμαινας, όπου και εκεί ήταν σε εξέλιξη ο εμβολιασμός κατά του Covid-19.  

Ο κ. Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά και τόνισε την ανάγκη γενικότερης «μείωσης του κόστους ζωής».

Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε στους λιπούτειους κατοίκους της Θύμαινας, την άμεση κατασκευή ενός γηπέδου 5Χ5 και, μιας παιδικής χαράς. 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας και προστασίας. 

Επισυνάπτεται σχετικό  Δελτίο Τύπου

 

Φούρνοι Κορσέων
Ένα μαγευτικό σύμπλεγμα νησιών με άγρια και ειδυλλιακή ομορφιά!


Νέα/Ανακοινώσεις

  • 1