Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

Αντιμετωπίζοντας όλος ο πλανήτης μία πανδημία που έχει συνταράξει σύσσωμη την επιστημονική κοινότητα, οι Φούρνοι δεν μπορούσαν να αποτελέσουν ες αεί την εξαίρεση αν και θα το θέλαμε πολύ. 

'Έτσι λοιπόν, εμφανίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, ένας υπάλληλος υπηρεσίας του νησιού, ο οποίος και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Σάμου το βράδυ της Κυριακής 22/11/2020 με ειδικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. 

Παραμένει ως αυτή την ώρα νοσηλευόμενος με την ευχή όλων μας, σύντομα να είναι καλά.

Το δεύτερο περιστατικό, με πιο ελαφριά συμπτώματα, προς ώρας παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό με την δέουσα προσοχή και αντιμετώπιση σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ.

Ο Δήμος μας, ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκτακτη και πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση καθώς, μέχρι τώρα δεν είχαμε ξανά κρούσμα στο νησί.

Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Ιατροί και Δημοτική Αρχή, είχαν άριστη συνεργασία. 

Ως εκ τούτου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε τους Φούρνους, την Δευτέρα 23/11/2020 και πραγματοποίησε  188 rapid test  τα οποία ήταν όλα αρνητικά. 

Το γεγονός μας χαροποιεί αλλά δεν μας καθησυχάζει καθώς, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν. 

Υπενθυμίζουμε στους κατοίκους οτι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και, οι μετακινήσεις θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στις απολύτως απαραίτητες. 

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας, παραμένουν στη διάθεση των συμπολιτών μας να παράσχουν κάθε απαιτούμενη βοήθεια και πληροφορία. 

Μένουμε Σπίτι, για να είμαστε όλοι ασφαλείς. 

 

Φούρνοι Κορσέων
Ένα μαγευτικό σύμπλεγμα νησιών με άγρια και ειδυλλιακή ομορφιά!


Νέα/Ανακοινώσεις

  • 1