Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.

Έναρξη εργασιών κατασκευής Κεντρικού Λιμένα Φούρνων Κορσεών ( Βόρειος Προβλήτα)

Ο Δήμος μας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Κεντρικού Λιμένα Φούρνων Κορσεών (Βόρειος Προβλήτα)

Το έργο, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,  στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.)  2014-2020 και μάλιστα, είχε προαναγγελθεί από την τέως Γενική Γραμματέα της Περ. Β. Αιγαίου και νυν Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χριστιάννα Καλογήρου. 

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 6.988.159,50€ με κωδικό ένταξης ΟΠΣ5018904 είναι ένα όραμα αλλά και προσωπική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής Φούρνων και του Δημάρχου κου Μαρούση προσωπικά. 

Έργο ζωτικής σημασίας καθώς, η θαλάσσια είναι η μόνη "διεξ-οδός" αλλά και, επικοινωνιακός κόμβος για το νησί μας. 

Στον υπάρχοντα λιμένα ελλημενίζονται πλήθος επαγγελματικών και αλιευτικών σκαφών που όμως, ειδικά τους χειμερινούς μήνες με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες  αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλούς πρόσδεσης. 

Η κατασκευή του Λιμένα Φούρνων, αποτελούσε επί σειρά ετών επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής και, η έναρξη των εργασιών, γεννά την αισιοδοξία πως το νησί μας, αποκτά ένα λιμάνι αντάξιο της ανάπτυξης που ακολουθεί. 

Ευχόμαστε καλή αρχή στις εργασίες τις οποίες η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί από κοινού με τους  εμπλεκόμενους φορείς και, όλα να βαίνουν καλώς μέχρι αποπεράτωσης του έργου. 

 

 

Φούρνοι Κορσέων
Ένα μαγευτικό σύμπλεγμα νησιών με άγρια και ειδυλλιακή ομορφιά!


Νέα/Ανακοινώσεις

  • 1