Με τη χρήση της σελίδας μας αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα στο Privacy Policy (Πολιτική Απορρήτου). / By using our page you accept the use of cookies. Learn more in the Privacy Policy.

 

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μελιού που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 2,3 και 4 Δεκεμβρίου 2022

Συνημμένο θα βρείτε υλικό του Φεστιβάλ καθώς και την αίτηση συμμετοχής με το περίπτερο της περιφέρειας του Β. Αιγαίου.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας με Περιφέρεια : κ. Πίτσιος 2251352108 | 2251352121 | 6973004872.

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Π.Ε. Σάμου «Φάρος» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στα πλαίσια της συνέχισης της συνεργασίας του με την τοπική κοινότητα κατά τη θερινή περίοδο, συνεχίζει τα βιωματικά εργαστήρια με την χρήση λογοτεχνικών και άλλων αφηγηματικών μέσων στην πόλη της Σάμου με το Εργαστήριο: 

«Οικογένεια, Ταυτότητα και Συνέχεια»

Για περαιτέρω πληροφορίες, δείτε το συνημμένο 

Ενημερώνουμε φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες οτι  μπορείτε στο Κ.Ε.Π. του Δήμου μας, να υποβάλετε αίτηση ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022. (Αίτηση Fuel Pass)

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 να μην ξεπερνά τις τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ,
  • να διαθέτετε όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Θα χρειαστείτε:

  • Στοιχεία επικοινωνίας : Τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου,
  • Τον αριθμό IBAN του προσωπικού τραπεζικού σας λογαριασμού ή λογαριασμού που είστε συνδικαιούχος.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται :

  • είτε με τους κωδικούς σας  TAXIS NET στο https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/fuelpass
  • είτε στα Κ.Ε.Π. της Χώρας και, στο Κ.Ε.Π. του Δήμου μας.
Η υποβολή αιτήσεων λήγει την 1/9/2022.

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΔΔΥΠΠΥ για την πρόληψη της Ψυχικής Υγείας και συγκεκριμένα για τη Βία και σε συνεργασία με την αμκε Obrela, σας καλούμε στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Θερινό Σχολείο για την Πρόληψη της Βίας με τη στήριξη των Δήμων: «Μην υποτιμάς τις ενδείξεις». Για εφήβους και ενήλικες». Ομιλητής θα είναι ο κ. Ορέστης Γιωτάκος, Ψυχίατρος, MSc, PhD. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 12:00-13:30 μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

 

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για την Πρόληψη της Βίας που μπορεί να ασκηθεί τόσο σε Ενήλικες όσο και σε Εφήβους. Μέσα από το Πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΠΥ, κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων προσφέρουν την εξειδικευμένη υποστήριξη στους δημότες τους και για το λόγο αυτό 3 Δήμοι θα παρουσιάσουν ενδεικτικά τις καλές πρακτικές τους.

Για να συνδεθείτε παρακαλούμε όπως επιλέξετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_DzmJQBcoRKS1VL5sJ_nKhg

Για να συνδεθείτε πρέπει να ανοίξετε το συγκεκριμένο σύνδεσμο από υπολογιστή ή κινητό (τύπου smart phone) που είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο.

Επισυνάπτεται η πρόσκληση 

Τον Απρίλιο του 2020 τέθηκε σε λειτουργία η δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Λειτουργίας 10306, με στόχο, την εύκολη πρόσβαση των πολιτών σε Ειδικούς Ψυχικής Υγείας  και την τηλεφωνική τους υποστήριξη σε ζητήματα ψυχικής υγείας που προέκυψαν λόγω της πανδημία του

COVID-19.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Α’ Ψυχιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής  προσφέρονται , ανώνυμα, υπηρεσίες που αφορούν σε ψυχολογική βοήθεια.

Σήμερα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες έχουν επεκταθεί με: 

- Την ψυχοκοινωνική υποστήριξη για θέματα που αφορούν σε παιδιά και εφήβους, αλλά και

- το δωρεάν Πρόγραμμα Υποστήριξης Γονεϊκών Ικανοτήτων, που αφορά στη συμβουλευτική υποστήριξη για την ενδυνάμωση της σχέσης γονέα – παιδιού.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μπορείτε να βρείτε στα επισυναπτόμενα κείμενα. 

Σας ενημερώνουμε οτι στα πλαίσια του 11ου Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 6,7,8 Δεκεμβρίου 2019 

διοργανώνεται για πρώτη φορά, ο Διαγωνισμός Ελληνικού μελιού ανώτερης ποιότητας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Για πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους αρμόδιους φορείς ή στο Δήμο μας (για την παραλλαβή έντυπου ενημερωτικού υλικού)

 

Η κα Γλαρού Τριανταφυλλιώ

είναι η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Εκλογικής Περιφέρειας Ικαρίας  με το κόμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Συνημμένα, 

δείτε το ψηφοδέλτιο που αφορά τη συμμετοχή και τα  ονόματα

των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για το νησί μας.  

Από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι οτι

την Πέμπτη 06/06/2019 και ώρα 09:00μ.μ.

στο Λιμενικό Κατάστημα Βαθέως Σάμου,

θα λάβουν χώρα εξετάσεις προς απόκτηση άδειας χειριστή πηδαλιούχου..

Για λεπτομέρειες, παρακαλώ,

δείτε το συνημμένο

Η Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Β. Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου, κοινοποίησε το κάτωθι Δελτίο Τύπου που αφορά το λιμάνι του νησιού μας. 

 

 Μεταξύ άλλων, η κα Καλογήρου αναφέρει οτι πρόκειται για:

 

"Ένα έργο πνοής που αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων των Φούρνων, αυτό της αναβάθμισης του κεντρικού λιμένα του νησιού, φτάνει στην τελική φάση υλοποίησης" .

 

Για πληροφορίες παρακαλώ, δείτε το συνημμένο. 

Σας ενημερώνουμε ότι στον Δήμο μας από σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 θα ξεκινήσει η διανομή προϊόντων για τους δικαιούχους του  Τ.Ε.Β.Α. . 

Page 1 of 2

Φούρνοι Κορσέων
Ένα μαγευτικό σύμπλεγμα νησιών με άγρια και ειδυλλιακή ομορφιά!


Νέα/Ανακοινώσεις

  • 1